Majoitus Ohjelmapalvelut Tunnelmia Yhteystiedot
Etusivu

Opastusta ja ohjelmaa ympäri vuoden


Lapin luonnossa vuodenajat todella näkyvät. Syksyn värit, talven hanget, keväällä heräävä elämä ja kesän valoisat yöt ovat täynnä mahdollisuuksia. Marjasuvannon tilan elämään, töihin ja historiaan voi osallistua ympäri vuoden. Isännältä löytyy lukuisia tarinoita tilan satavuotisesta historiasta. Heinäntyöt, lehtikerppujen ja saunavastojen teko heinäkuulla on kansallisromantiikkaa parhaimmillaan. Nämäkin perinnetaidot opit Marjasuvannon tilalla. Halontekoon pääsee myös aina  ja pottujen nosto syyskuun alussa on oma vuosittainen perinteensä.

 

Huhtikuu

Joelta pilkkiin iskee harjus ja taimen. Järviltä voi lappaa jäälle ahvenia. Marjasuvannosta saa kelkkakuljetuksen ja mukana kulkee kelkkanuotio ruokailua varten. Retkieväät voi tehdä myös majapaikassa.

Retki kestää 2-4 tuntia ja mukaan mahtuu 2-4 henkilöä.

 

Toukokuu

Patikkaretkellä sen huomaa. Lumi sulaa ja luonto herää. Purot virtaavat ja jääkansi jättää järvet. Lintujen laulusta, talven jälkeisestä riemusta, naaman ruskettumisesta ja tervastulen loimusta on nyt ilo nauttia! Retkieväät saa mukaan majapaikasta.

Retki kestää 2-4 tuntia ja mukaan mahtuu 2-4 henkilöä.


Kesä- ja heinäkuu

Vonkaleita joelta, rannalta tai veneestä. Järvellä tärähtää vieheeseen ahven ja siian selkä piirtää perhomiehelle mieluisia kuvia tyyneen pintaan. Jos omia välineitä ei löydy, niin isäntä antaa salaiset ja varjellut vieheensä käyttöön.

Retki kestää 2-4 tuntia ja mukaan mahtuu 2-4 henkilöä.

 

Heinä- ja elokuu

Mustikat, kaarnikat, puolukat ja hillat kypsyvät. Kun yksi kausi loppuu, alkaa jo toinen. Sankot täyttyvät hyvänä kesänä nopsaan.

Retki kestää 2-4 tuntia ja mukaan mahtuu 2-4 henkilöä.

 

Elokuusta kohti kevättä

Pienriistan metsästyskausi kestää meillä tavallisesti 20.8. - 30.9. Sorsavesiä löytyy lukuisia. Suurien soiden hanhet taas vaativat usein pitkää pinnaa ja sinnikkyyttä, mutta voi sitä riemua jos Tapio sellaisen jahtimiehelle suo! Maalinnun metsästyskausi ajoittuu syys-lokakuulle, kulloistenkin vuosittaisten jahtiaikojen mukaan.

Hirvenpyynti jatkaa jahtikautta ja siihenkin meillä on mahdollisuus - varsinkin oman koirasi kanssa.

joella kalassa